Studio Himli

Over Himli

HIMLI komt uit de taal die op de Deense Faroër eilanden gesproken wordt en betekent HEMEL. Een verwijzing naar het daklicht in de studio en mijn liefde voor de Noord-Europese cultuur.

De fotoshoots voor mijn eigen merk Jurianne Matter deed ik veertien jaar lang voor het grootste deel thuis in de woonkamer. Mooi licht hoor, maar tijdens de shoots moesten alle muren leeggehaald zijn, de meubels onder een zeil in de tuin staan en ‘s avonds moest alles weer opgeruimd worden, want ja: het bleef toch een woonkamer! Gaandeweg groeide dus, ook uit frustratie, de wens om een eigen fotostudio te hebben.

industrieel en toch sereen

Mijn man Peter en ik zagen het direct toen we toevallig door het raam van dit rare gebouw keken: deze ruimte heeft potentie! Eenmaal binnen merkten we dat het, naast iets industrieels en stoers, een heel serene sfeer had. Dit moest hem worden! Het was Peter die de doorslag moest geven, tenslotte was hij degene die het pand zelf ging opknappen.

Het is mooi geworden! Een strakke (maar niet té strakke) off-white coatingvloer, witte muren en een wit plafond. De originele roodbruine ijzeren balken hebben we zo gelaten voor de authentieke touch.

Deze ruimte wil ik heel graag met jullie delen en daarom is de studio te huur!