Studio Himli

de Daglicht fotostudio
– het grote voordeel

In de wereld van fotografie is licht essentieel en wij bij fotostudio HIMLI zijn fan van natuurlijk daglicht! Want daglicht – en zeker het mooie licht uit het de lichtstraat in het dak van studio Himli – zorgt voor een gelijkmatige en vooral ook subtiele, natuurlijke belichting van je onderwerp of model.

Vaak zie je het zonder het te weten, dat foto’s in een daglichtstudio gemaakt zijn.  De uitstraling is puur en je voelt dat wat je ziet écht is.

Een paar handige daglicht-TIPS

1. Richting van het licht

Let op de richting waaruit het licht komt en gebruik deze om je onderwerp te uit te lichten.
Bij studio HIMLI hebben we een lichtstraat in het dak. Daar komt deels diffuus licht doorheen, maar ook (afhankelijk van het moment op de dag) mooie strepen licht.
Je kunt natuurlijk gebruik maken van dat soort mooie banen zonlicht tegen de muur, zoals bijv. fotografe Geertje van Odijk deed tijdens de shoot van keramiste Eva Follender Grossfeld. Zie foto 1. Wil je die niet, dan maak je gebruik van de afstandbestuurbare zonwering in het daklicht: alles blijft wél licht, maar wordt gefilterd. Neem even de tijd om te observeren en te experimenteren met verschillende lichtsituaties (je mag ook altijd eerst even komen kijken!).

2. Gebruik reflector of diffuser

Reflectoren zoals de piepschuim-reflectieplaten die wij in de studio hebben staan, kunnen worden gebruikt om licht te sturen en schaduwen op te vullen. Diffusors (zoals onze zonwering) of de zwarte kant van de eerdergenoemde reflectieplaten, kunnen wat harder licht verzachten en verspreiden. Test met verschillende posities en hoeken om het gewenste effect te bereiken.

3. Reflecterende oppervlakken

Witte muren, of zelfs witte kleding, zijn bij uitstek geschikt om licht terug te kaatsen naar je onderwerp en schaduwen op te helderen. Bij fotostudio HIMLI zijn uiteraard alle muren mooi wit en is er ruimte genoeg om uitgebreid te spelen met het reflecteren van licht.

Contact

Welkom bij studio HIMLI!
In onze professionele daglichtstudio is er diffuus licht, zijn er hoge muren, een airco en een aantal handige voorzieningen zoals zonwering, verplaatsbare L-wanden en een fantastisch takelsysteem voor papieren achtergrondrollen, gordijnen en andere objecten.
Een ideale plek, een ‘leeg canvas’, naar eigen inzicht in te richten voor onder andere jouw modefotografie, portretfotografie of productfotografie.

Je kunt mij, Jurianne, bellen voor een afspraak om eerst eens te komen kijken, maar je kunt de fotostudio ook direct reserveren via de boekingskalender. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
Meer zien? Kijk op ‘galerij’ en volg ons op Instagram!